Nässelinfusion

Såhär på våren när allting är illgrönt och man är urlakad efter vintern så står nässlorna där i sin magiska storhet. Hon är full med vitaminer och mineraler och är en väldigt kraftfull växt. Här ett enkelt recept på infusion, ett starkt te på färsk nässla. Ett läskande, gräsigt te som kan drickas kallt med lite citron i eller som en latte blandad med varm mjölk. Nässlan är en av de mest näringstäta växterna och innehåller en lååång rad vitaminer, mineraler, aminosyror och klorofyll. Så mycket goodness i det, särskilt för gravida och nyblivna mammor. En infusion är ett starkt te som får dra länge för att örternas verksamma ämnen ska hamna i vattnet. 

Recept på nässelinfusion:

Hacka en knapp liter färska nässlor (mängden är inte exakt)

Lägg i värmetålig behållare med lock, tex en kastrull. Häll på cirka en liter kokande vatten. Låt stå minst fyra timmar eller över natten. Ställ in den i kylen eller drick rumsvarm (du behöver inte hälla av nässlorna om du inte vill).